Kloklipp

KloklippningDet kan vara svårt att klippa klorna själv. På alla djurslag är det viktigt att man är varsam och helst inte klipper i pulpan, det blodkärl som finns i klon. Det är ofta det som leder till att djuret upplever obehag i samband med kloklippning.

Har djuret vita klor ser man lätt pulpan i motljus, den avtecknar sig som ett rött avsmalnande streck inne i klon. På svarta klor är det svårare. Där får man klippa sig framåt tills man anar pulpan i snittytan.

Vi klipper gärna klorna på ditt djur. Vi klipper klor på hundar, katter, gnagare och fåglar.

Tasshår

Många hundar med lång päls kan behöva få pälsen kring och under tassarna klippta. Detta gör man för att motverka tovor som gör ont för hunden att gå på. På vintern kan det lätt fastna snö och bildas snöklumpar och på sommaren kan oljegrus ställa till med problem för hunden. Man skall inte klippa allt för kort mellan trampdynor och klor då pälsen här även fungerar som ett skydd för tassen.

 

Öronrengöring och öronhår

De flesta hundar behöver få sina öron rengjorda med jämna mellanrum. Detta gäller framförallt hundar med hängande öron men även hundar med upprättstående öron mår bra av en rengöring. Vill du göra det själv har vi bra preparat för det men vi hjälper dig gärna att göra det.

Vissa hundar med mycket päls får päls även i öronen, detta måste rensas bort för att hålla örongången fri för cirkulation och motverka öronproblem. Detta hår rycker man bort (med hjälp av ett preparat som för det att lossna lättare) men man tar inte bort mer än att det bildas en luftkanal.

 

Fågelnäbb

Har du en fågel vars näbb blivit för lång kan du vända dig till oss så hjälper vi till att fila ner den. I näbben finns det fina blodkärl, ungefär som på bilden med pulpan ovan, så det är viktigt att att man är försiktigt när man gör detta.

Boka tid här:

Manual för att skapa ett konto