Att köpa ett levande djur

Just nu är det många som köper ett levande djur. Vi tycker givetvis att det är jättekul att intresset för djur ökar, de berikar ju vår vardag på så många sätt. 

Samtidigt är det viktigt att tänka på att det inte är en grej som är kul just nu och som man kan lägga undan när man tröttnat så vi hoppas att alla som står i begrepp att utöka familjen tänker till ordentligt så djuret får en naturlig plats i livet även efter Corona-tiden. Att köpa ett levande djur innebär ett stort ansvar. Ditt djur kommer förhoppningsvis att leva tillsammans med dig i många år. 

Under hela sin livstid skall din nya bästa kompis ha daglig tillsyn. Ditt djur behöver någon som byter vattnet och ger den mat varje dag och som städar och håller rent i sitt hem (buren). Ditt djur är helt beroende av dig, det klarar sig inte utan din vård och omsorg. Tänk på att det är ett åtagande på många års sikt, är du beredd att ta det åtagandet? Är du det minsta tveksam kanske det inte är ett levande djur du skall köpa. Hur kommer det fungera om du skall åka bort? Finns det någon som kan ta hand om ditt djur under tiden eller kan det följa med dig på din resa? Har du tid och lust att varje dag tillbringa tid tillsammans med din nya kompis? Ett levande djur är precis som dig, ett levande väsen med ett hjärta som vill ha kärlek och en hjärna som vill ha aktivering och utmaning. Att bara leva i en bur och få mat en gång om dagen räcker inte, du måste ge av din tid och din kärlek till ditt djur.

Är ert köp väl genomtänkt och planerat hjälper vi er gärna i ert val av djur och de olika tillbehör och burar som finns.